[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un moldovean anunțat în căutare, reținut la PTF Lipcani
13 Septembrie

Un conațional, care a fost anunțat în căutare, a fost reținut la frontiera moldo-română. El s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuţi-Prut, la revenirea acasă din UE, pe data de 12 septembrie.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală întreprinse de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD s-a stabilit că moldoveanul era membru al unui grup infracțional specializat pe organizarea migrației ilegale. Acesta avea rolul de a asigura traversarea frauduloasă a frontierei moldo-ucrainene pentru mai mulți cetățeni ucraineni, în regiunea de nord a țării, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Conaționalul ar fi pretins de la ucraineni 13 000 dolari SUA.

În acest sens, pe numele conaționalului a fost pornită o cauză penală conform indicilor infracțiunii prevăzuți de art.46, 362/1 alin. 3 lit a) Cod penal „Organizarea, în scopul obținerii, direct a unui folos financiar, a intrării, şederii, tranzitării ilegale a teritoriului statului a persoanei care nu este cetățean, nici rezident al acestui stat, acțiuni săvârşite asupra a doua sau mai multor persoane, de două sau mai multe persoane, de un grup criminal organizat” .

Conform procedurilor legale, angajații Direcției regionale NORD au reținut persoana și au plasat-o în izolatorul de detenție preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Edineț.

Cercetările pe caz continuă, timp în care conaționalul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Inapoi la arhiva noutaților