[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un moldovean a încercat să traverseze ilegal frontiera
12 Iunie

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Est au dejucat planurile unui conațional care avea intenția de a traversa clandestin hotarul moldo-ucrainean, pentru a ajunge în Crimeea. Audiat, bărbatul a recunoscut fapta care urma să o savârșească, întrucât pe teritoriul statului vecin sunt impuse restricții de traversare, transmite CURENTUL.

Ieri, 11 iunie curent, conform recepționării unei informații operative, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Volintiri a acționat în zona de responsabilitate. Astfel, în proximitatea liniei de frontieră a fost stopat un conațional ce se deplasa cu bicicleta dinpre satul Volontiri (MD) spre satul Faraonovca (UA).

Bărbatul în vârstă de 36 de ani este originar din raionul Comrat și avea asupra lui documentul de călătorie valabil. Întrebat despre intenția ilegală, acesta a comunicat că dorea să ajungă în Crimea pentru a se angaja, iar cum sunt impuse restricții de traversare a frontierei, a decis să încerce prin eludarea de la control.

Până la elucidarea tuturor circumstanțelor, bărbatul este cercetat în libertate pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat. Cazul este documentat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul DR Est în conformitate cu art. 27, 362 alin (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților