[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un moldovean a fost reținut pentru organizarea migrației ilegale
19 Septembrie

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, în coordonare cu Procuratura raionului Hâncești și cu suportul colegilor din Direcția regională EST, au descins la domiciliul unui bănuit într-o cauză penală, pornită pe organizarea migrației ilegale. În rezultat, un conațional a fost reținut și ridicat de la domiciliul acestuia un automobil care ar fi fost utilizat în transportarea migranților ucraineni.

Conform informațiilor operative, bănuitul ar fi vizat și în alte dosare penale deschise pe faptul comiterii aceleași infracțiuni – organizarea migrației ilegale. În ultima sa ilegalitate, acesta în conlucrare cu alte persoane ar fi facilitat trecerea frauduloasă a frontierei pentru un bărbat din Ucraina. În schema infracțională, bănuitul avea rolul de preluare a cetățeanului ucrainean de la frontieră, găzduirea acestuia și transportarea lui la gara auto din Căușeni. Pentru aceste servicii, străinul ar fi achitat 4 000 dolari, jumătate revenindu-i bănuitului din Republica Moldova.

La data de 18 septembrie 2023, domiciliul și bunurile bănuitului moldovean au fost percheziționate. Ca urmare persoana a fost reținută pentru 72 de ore, existând probe concludente privind implicarea sa în infracțiune. La fel, mașina acestuia a fost ridicată și indisponibilizată pe teritoriul Direcției regionale VEST.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoana vizată în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Inapoi la arhiva noutaților