[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un lucrător medical și angajată a unei companii de asigurări suspectați de trafic de influență
15 Iunie

Mai mulți angajați ai sistemului medical din Bălți și Fălești sunt suspectați de trafic de influență, transmite CURENTUL.

Cazul a ajuns în vizorul poliției și procuraturii din Bălți, la 15 aprilie curent, fiind începută urmărirea penală, în temeiul bănuielii rezonabile privind săvârșirea infracţiunii prevăzute de art. 326 din Cod penal „Traficul de influență”.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, un bărbat de 78 de ani, lucrător medical din orașul Fălești și o femeie de 42 de ani, angajată a unei companii de asigurări din Bălți, împreună cu alți intermediari din sistemul medical, în perioada de timp decembrie 2020 și până în prezent, susţinând că au influenţă asupra membrilor Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din cadrul IMSP „Spitalul Raional Fălești”, perfectau acte medicale.

Aceștia ar fi favorizat eliberarea unor formulare medicale printre care, adeverințe medicale pentru obținerea permisului de conducere (formularul nr.083/e), avize consultative narcologice pentru dreptul de a fi admis la cursuri de șoferi, autorizații de achiziționare a armelor și munițiilor aferente (formularul nr.092-1/e), certificate de la medicii psihiatri și altele.

Pentru serviciile prestate suspecții primeau diverse sume de bani, care variau de la 600 la 1500 de lei.

În urma măsurilor speciale de investigații efectuate, polițiștii au identificat cercul de participanți la perfectarea actelor medicale, iar la 11 iunie, au fost efectuate percheziții la domiciliile, în automobilele și în birourile de serviciu ale suspecților.

În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate acte care vor servi drept material probatoriu pe cauza penală și bani care ar fi fost obținuți din activitatea ilegală.

Persoanele bănuite sunt cercetate în libertate. Conform legii penale, persoana vinovată de trafic de influență riscă amendă de până la 200 000 de lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților