[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un lider de partid ne învață cum să preparăm celebrele chifle sovietice. Rețeta originală!
10 Octombrie

Liderul Partidului Regiunilor din Moldova (PRM), Alexandru Kalinin, a dezvăluit care este rețeta chiflelor făcute în timpul sovietic de bunici, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Alexandru Kalinin a menționat că împreună cu colegii de la PRM au restabilit rețeta.

„Nu am putut trece cu vederea) O rețetă unică, încă cea sovietică a chiflelor pufoase. Țineți minte chiflele dulci pe care deseori le procurați de la cantina școlilor sau universităților, care le coceau și bunicile noastre? Pentru ca să puteți retrăi din nou acele emoții, am restabilit rețeta lor originală împreună cu Partidul Regiunilor din Moldova”, a scris liderul PRM.

Mai jos vedeți rețeta:

Pentru 16 chifle veți avea nevoie de un pachet de drojdie (11 gr.), 500-600 grame de făină, 250 ml de lapte, 4 gălbenușuri de ou, 100 gr. de unt sau margarină, 2 pachețele de vanilină, 100 gr. zahăr, un vârf de sare.

Chiflele se vor unde cu amestec de un gălbenuș și 2 linguri de frișcă sau lapte.

În laptele cald se amestecă drojdiile, 1-2 linguri de zahăr, 1-2 linguri de făină și se lasă pentru 15 minute. După această se adaugă zahărul, gălbenușurile, untul topit, vanilina și sarea. Se amestecă totul și din când în când se adaugă făină pentru ca aluatul să nu se lipească de mâini. Apoi se unge cu unt și se lasă la loc cald la dospit. Apoi din aluat se fac formele chiflelor și se pun pe o tavă unsă cu unt, apoi chiflele se mai lasă puțin să se dospească. Se ung cu amestec de unt și gălbenuș. Se coc la temperatura de 200 grade timp de 20-25 minute.

Info: Partidul Regiunilor din Moldova (PRM) a fost constituit la 23 septembrie 2011 şi înregistrat de Ministerul Justiţiei la 18 octombrie acelaşi an. PRM este un partid politic cu doctrină democraţiei populare.

Calitatea de preşedinte al partidului a fost exercitată în perioada 2011–2016 de Mihail Formuzal, iar din 20 februarie 2016 funcţia de preşedinte al Partidului Regiunilor este ocupată de Alexandr Kalinin.

Partidul nu participă activ în viaţa politică din Republica Moldova. La ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2014 la care a participat PRM, formaţiunea nu a trecut pragul electoral.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților