[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un lider de partid a donat plasmă, după ce s-a tratat de COVID: Medicii trebuie să vâneze și să pescuiască donatorii de plasmă
21 Septembrie

Președintele Partidului „Uniunea Salvați Basarabia” (USB), Valeriu Munteanu a fost infectat de noul virus COVID-19, iar, după ce s-a tratat, a decis să doneze plasmă convalescentă, transmite CURENTUL.

„Am donat astăzi plasmă convalescentă pentru a ajuta bolnavii gravi de COVID-19, o datorie cetățenească simplă și fără echivoc” – spune Valeriu, pe reţele de socializare.

Totodată, el spune că, medicii de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui trebuie să vâneze și să pescuiască donatorii de plasmă, pentru că nu sunt, or sunt prea puţini, iar aceasta e foarte necesară.

„Spre exemplu mamelor însărcinate sau bebelușilor afectați de Covid, pentru că doar o parte infimă din potențialii donatori (doar bărbați) odată scăpați cu bine din mrejele coronavirusului, catidicsesc să ajute și alți oameni, dosindu-se după tot felul de motive reale sau majoritate inventate. Cei mai stranii “bărbați ai neamului” sunt cei care promit medicilor că vin să doneze plasmă, după care “se ascund” și nu mai răspund la telefon, am văzut azi un registru plin cu astfel de “ostași” cu o responsabilitate socială îndoielnică” – mai spune el.

Preşedintele USB, peste o săptămână, va merge din nou să doneze plasmă.

De asemenea, politicianul încurajează cât mai mulți bărbați care au scăpat de COVID să doneze plasma, pentru a salva vieţi.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților