[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un institut din Marea Britanie va oferi cursuri de instruire pentru organele de drept din Moldova
7 Noiembrie

Procuratura Generală şi Institutul Causeway din Marea Britanie au semnat un Memorandum de înțelegere cu privire la cooperare în domeniul justiției tranziționale, transmite CURENTUL.

Acest memorandum este semnat în cadrul programului „Introducerea și dezvoltarea capacităților organelor de drept în domeniul justiției tranziționale drept mecanism de reglementare în societatea post-conflict”.

Scopul principal al programului este de a oferi suport și a spori capacitatea organelor de drept și a Guvernului RM în domeniul justiției tranziționale ca practică internațională de abordare a crimelor comise în societățile post-conflict.

Programul urmărește la fel să familiarizeze procurorii și judecătorii moldoveni cu practicile internaționale în domeniu, pentru a-i ajuta în vederea soluționării problemei dosarelor penale în cadrul procesului de reglementare transnistreană.

Programul de susținere din partea Institului Causeway constă din instruiri, cu participarea formatorilor naționali și internaționali, cu pregătire specială în domeniul justiției tranziționale în baza bunelor practici din Irlanda de Nord.

Cursul de instruire elaborat și orientat asupra necesităților de instruire ale organelor de drept, identificate în cadrul unei misiunii de evaluare din martie curent, este orientat atât către procurori și judecători cu experiență, cât și pentru cei investiți în funcție recent.

Programul se va desfășura până în martie 2017. Primele cursuri de instruire pentru procurori vor avea loc între 8-11 noiembrie curent.

Institutul internațional Causewayfor Peace-Building and Conflict Resolution International – organizație neguvernamentală din Marea Britanie – activează în Republica Moldova din anul 2015 în domeniul măsurilor de consolidare a încrederii între malurile râului Nistru și a reglementării transnistreană. Institutul Causeway realizează proiecte cu susținere financiară și în parteneriat cu Ambasada Britanică la Chișinău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților