[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup infracțional specializat în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online, destructurat de poliție
25 Ianuarie

Un grup infracțional specializat în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online a fost destructurat de polițiști și procurori. S-a stabilit că suspecții primeau coordonatele unde erau plasate droguri în cantități mari (1- 2 kg ) prin aplicația „Telegram”, apoi le ridicau și le ambalau în doze mai mici. Le distribuiau ulterior consumatorilor finali în locuri ascunse pe teritoriul mun. Chișinău.

Unul dintre suspecți, cu vârsta de 25 de ani, a fost reținut în curtea unui bloc de locuit din capitală, iar în mașina acestuia de marca Volkswagen Golf au fost depistate 120 de grame de droguri de tip mefedron, 20 de grame de amfetamină, marijuana, pastile ecstasy, mărci LSD și hașiș, pachete zip-lock, bandă adezivă și cântare electronice.

De asemenea, în cadrul documentării a fost stabilit și reținut celălalt suspect de 27 de ani, originar din Soroca.

Valoarea drogurilor ridicate, pe piața tenebră constituie 130.000 de lei.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Conform legislației în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată, forțele de ordine au demarat acţiuni speciale de investigație și de urmărire penală în vederea stabilirii şi reţinerii altor persoane implicate în acest caz.

Inapoi la arhiva noutaților