[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup infracțional specializat în comercializarea drogurilor de tip marijuana a fost destructurat de polițiști și procurori
24 Octombrie
Gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, timp în care polițiștii au efectuat mai multe măsuri speciale de investigație. Astfel, cu implicarea unui investigator sub acoperire, a fost posibil de efectuat o achiziție de control de marijuana.
Prin urmare, s-a stabilit că suspecții, patru bărbați cu vârstele cuprinse între 20 și 34 de ani, originari din mun. Chișinău și raionul Criuleni, au creat o schemă prin care cultivau plante de cânepă, după care marijuana o comercializau în mun. Chișinău contra sumei de 200-300 lei pentru un gram.
În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, precum și în ascunzișurile improvizate, au fost depistate și ridicate peste 3 kg. de marijuana, 60 plante de cânepă, cântare electronice la scara mică, precum și mijloace bănești în lei și valută străină, bani proveniți din activitatea infracțională.
Drogurile erau comercializate pe teritoriul mun. Chișinău, iar în cazul realizării scopului infracțional, suspecții urmau să obțină un venit de aproximativ 700 000 de lei.
Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile.
Bărbații sunt cercetați penal pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislației penale aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.
Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate de ofițerii Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Ciocana.
Inapoi la arhiva noutaților