[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl – decorat de șeful statului
26 Aprilie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a amintit că, astăzi, se împlinesc 32 de ani de când Cernobîlul a rămas în istorie pentru totdeauna, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că, consecințele uneia dintre celei mai mari catastrofe nucleare din secolul al XX-lea asupra sănătății populației și asupra mediului înconjurător au fost devastatoare.

„Este tragic și faptul că efectele pe termen lung ale acestui grav accident au lovit mii de oameni și continuă să facă victime. În contextul dat, vreau să-mi exprim toată recunoștința față de persoanele care au suferit de pe urma catastrofei și față de Asociația Obștească „Uniunea Cernobîl din Moldova”, care contribuie la păstrarea memoriei camarazilor, implicându-se în activități sociale, și acordă sprijin membrilor familiilor persoanelor care și-au pierdut viața în urma avariei de la C.A.E. Cernobîl. De asemenea, țin să precizez că, în calitate de șef al statului, voi depune eforturi susținute întru asigurarea drepturilor cetățenilor și a protecției sociale pentru cei care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl. Consider că numai împreună, prin mobilizare, vom reuși”, a scris Dodon.

Totodată, Igor Dodon a adresat sincere mulțumiri, însoțite de întreaga sa apreciere pentru faptele de eroism și spiritul de sacrificiu ale participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. „Totodată, pentru contribuție la protecția socială a cetățenilor afectați de radiație ionizantă, merite în asigurarea echilibrului ecologic și activitate organizatorică intensă, am decis să confer distincții de stat unui grup de participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl”, a conchis Dodon.

doc

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților