[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de militari din SUA vor face schimb de experiență reciproc cu juriștii din cadrul Ministerului Apărării
29 Noiembrie

Un grup de militari din structurile de apărare ale SUA se află, în perioada 27 – 29 noiembrie curent, în Republica Moldova, pentru a efectua un schimb de experienţă cu reprezentanţii serviciilor juridice ale Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major pe domeniul de responsabilitate, transmite CURENTUL.

Potrivit şefului Direcţiei Juridice a Marelui Stat Major, colonel Viorel Remeşovschi, activitatea are drept scop dezvoltarea capacităților juridice ale instituției de apărare în contextul implementării Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI) şi identificarea unor posibile modalităţi de asistenţă pentru Armata Naţională.

Sursa citată a specificat că subiectele abordate în cadrul discuţiilor de juriştii americani şi moldoveni vizează dreptul operaţional, planificarea carierei juridice în armată, cooperarea cu organele civile de drept şi organele de securitate internă.

De asemenea, grupul de experţi are planificată o întrevedere cu Secretarul General de Stat, Radu Burduja, pentru a trece în revistă cooperarea moldo-americană pe segmentul juridic şi perspectivele de impulsionare a acesteia.

De notat că în luna iunie curent, specialişti militari americani din sistemul juridic au efectuat o vizită de familiarizare în unităţile militare ale Armatei Naționale, pentru a se familiariza cu activitatea ofițerilor jurişti și identifica problemele cu care se confruntă aceştia în activitatea lor în serviciu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților