[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de inițiativă a lansat o propunere pentru toate partidele unioniste, în contextul viitoarelor alegeri
19 Septembrie

Un grup de inițiativă, care pledează pentru Reunirea Republicii Moldova cu România, în cadrul unei conferințe de presă, a venit cu îndemnul de a forma o singură listă de candidați pentru următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova, informează CURENTUL.

Andrei Groza, reprezentantul grupului, a comunicat despre unele întâlniri în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

„Trebuie să ne convocăm, fiindcă ne doare de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Noi ne-am întâlnit cu cel puțin 10-11 lideri ai partidelor unioniste. Totodată, am vorbit cu mai multe organizații non-guvernamentale și am discutat posibilitatea formării unei astfel de liste, susținute de toți cei care pledează pentru Unirea Republicii Moldova cu România. Se apropie alegerile parlamentare, a rămas foarte puțin timp. La moment, noi nu vedem din partea partidelor unioniste propunerea formării unei liste comune, mi-e teamă că partidele unioniste nu vor fi în viitorul Parlament”; a precizat acesta.

Totodată, el a comunicat despre organizarea unei adunări consultative cu partidele politice unioniste. „Venim cu o adresare către toate persoanele, către toate partidele, care se consideră unioniste – de a ne convoca pe 30 septembrie, ora 11, în sala de festivități, la Uniunea Scriitorilor și de a forma o listă comună a tuturor celor care își doresc reunirea cu țara. Dacă nu vor veni ei, vom încerca noi să le propunem o variantă optimală pentru a avea reprezentanți în Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților