[ X ]
[ X ]
Un director de agenție de turism explică ce se întâmplă cu vacanțele moldovenilor din martie și aprilie
20 Martie

Turiștii care deja au achitat pentru vacanțe la agențiile de turism pentru o dată din martie sau aprilie, trebuie să cunoască că banii înapoi nu vor fi întorși, dar se duc tratative cu schimbarea datei sejurului. Despre aceasta a comunicat directorul agenției de turism STUDITERRA, Emilia Orzea, pentru Curentul.md.

„Turiștii trebuie să înțeleagă că banii plătiți în avans nu se află în safeurile agențiilor de turism locale, dar sunt transferați unităților de cazare și companiilor aeriene, în baza unui contract. Au fost făcute multe rezervări cu un preț avantajos non refundable (promoționale) sau early booking, nefiind posibilă anularea lor fără penalități. Ca măsură de excepție, totuși, se duc tratative pentru a schimba perioadei sejurului. Companiile aeriene nu întorc banii, ci propun schimbarea de dată. Dacă, totuși, clientul insistă asupra anulării sejurului, el va suporta cheltuielile conform regulamentelor companiilor aeriene și furnizorilor”, menționează Emilia Orzea.

De asemenea, se duc tratative cu furnizorii și cu companiile aeriene astfel ca pierderile să fie minimalizate la maxim.

„Turiștii trebuie să aibă încredere și răbdare, să nu intre în panica și să nu anuleze vacanțele pe care le-au achiziționat deja, ci să ia legătura cu agentul de turism și să găsească varianta optimă”, a mai spus directorul agenției de turism.

Interviul îl puteți citi aici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților