[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat „Pro Moldova” a adresat o scrisoare foștilor colegi din PDM: „„Pro Moldova” este gata să-i primească în familia sa pe toți”
14 Septembrie

Deputatul Grupului parlamentar „Pro Moldova”, Grigore Repeșciuc, a adresat o scrisoare deschisă foștilor colegi din Partidul Democrat din Moldova (PDM), transmite CURENTUL.

În scrisoare, deputatul scrie că mulți dintre cei se află la PDM nu sunt împăcați cu gândul și că pentru ei s-a decis într-un cabinet luxos, iar ei au fost puși în fața faptului.

„Dragi prieteni, colegi, foşti colegi, dar care de la asta nu mi-aţi devenit duşmani şi am reuşit să păstrăm nişte relaţii sănătoase şi omeneşti.

Aşa a ajuns vremea că acum nu mai facem parte din aceeaşi echipă, deşi încă nu atât de mult timp în urmă eram un tot întreg. Vă amintiţi cred cum am fost parte a unui partid de forţă, cu multe rezultate. Dar… Cum am mai zis – politica mare se face la Chişinău. Noi, în teritorii, ştim şi putem lucra, însă deseori deciziile cele mai importante s-au luat în capitală, iar noi, de pe loc, a trebuit să ne conformăm. Ce-i drept – o parte  s-a conformat, iar alta, care nu a fost de acord, a luat-o de la zero şi a început din nou să clădească o formaţiune pentru care să nu-i fie ruşine.

Împreună cu mai mulţi colegi am părăsit Partidul Democrat în noua formulă şi am întemeiat un partid din talpă – PRO MOLDOVA. Partidul care promovează ideea naţională şi interesul pentru oameni, aşa cum am vrut s-o facem şi mai înainte, dar nu ne-a reuşit până la urmă. Nu este uşor deloc, pentru că am ales opoziţia, îndepărtându-ne de ceea ce este actuala guvernare. Ce nu s-ar zice şi s-ar scrie, pentru că e foarte uşor să arunci cu venin stând la putere, întemeind PRO MOLDOVA am ales calea cea mai grea, asumându-ne toate dificultăţile.

Ştiu bine că mulţi dintre voi, cei care am mers cândva alături, în front comun, care am cutreierat sate şi am frământat mult glod împreună aţi fi ales acelaşi lucru, dar v-au oprit mai mulţi factori, subiectivi sau obiectivi. Nimeni nu vă poate judeca pentru asta, viaţa dictează regulile ei şi n-ai cu cine te pune în poară. Însă ştiu bine că foarte mulţi dintre voi în suflet nu sunteţi împăcaţi cu gândul că pentru voi s-a decis într-un cabinet luxos, iar voi doar aţi fost puşi în faţa faptului. Cu atât mai dureros este că pe mulţi vă ştiu, vă cunosc foarte bine şi înţeleg prin ce trebuie să treceţi moral, fiind impuşi să fiţi lăturaşi la dezmăţul socialist-democraţ”, scrie deputatul.

În acest context, Grigore Repeșciuc menționează că Pro Moldova este gata să-i primească în familia sa pe toți.

„Prieteni! Se schimbă timpurile şi se fac concluzii, viaţa nu stă în loc şi poate este nevoie să schimbaţi ceva. Să vă asumaţi nişte riscuri, care sincer trag mult la cântar când e vorba să fii împăcat cu sine şi să fii sigur că faci ceea ce trebuie. Să ştiţi că suntem deschişi pentru toată lumea, suntem gata să vă primim în familie pe toţi. PRO MOLDOVA este partidul deschiderii şi politicii care face bine acestei ţări. Am ţinut cont de trecut, acum ne facem prezentul, în speranţa unui viitor mai bun. Noi chiar credem în asta şi atunci când eşti cu bună încredere în ceea ce faci, este ca jumătate din treabă făcută.

Nu vă lăsaţi iarăşi conduşi de un pumn de oameni, care sigur iau hotărâri gândindu-se la propriile interese, precum  şi la ale partenerilor de coaliţie trădătoare. Credeţi-mă acolo socotelile sunt absolut altele decât vi se serveşte la televizor. Uitaţi-vă ce se face în lume, observaţi cum se schimbă totul, cum trăiesc oamenii, cum se dezvoltă şi, totodată, uitaţi-vă în jur, aici, acasă. Asta e ţara pe care ne-am dorit-o? Acesta este traiul pe care l-am râvnit? Nu cred. Chiar să nu înţelegeţi că ceea ce avem azi la putere nu că e un pas înapoi, da chiar o cogemite cursă de cai. E o aruncătură uriaşă spre periferie, spre marginalizare, spre feodalism şi sistem de slugă/stăpân. Şi asta în timp ce unele ţări care se află nu peste ocean, da aici, pe acelaşi continent cu noi, preţ de o noapte de mers cu maşina, ating cele mai înalte nivele ale civilizaţiei.

Analizaţi, făceţi concluzii, cumpăniţi bine, cântăriţi şi măsuraţi – nu de şapte, da de şaptezeci de ori. Şi să ştiţi că niciodată nu e târziu pentru a schimba cursul, a te mişca din loc. A fi flexibil, în pas cu lumea, a te modifica conform realităţii şi tendinţelor actuale – asta şi înseamnă viaţa. Trăiţi-o frumos şi corect, pentru că mulţi dintre noi suntem la vârsta când deja trebuie să fim gata să răspundem dacă nu copiilor care-s mari deja, atunci nepoţilor sigur – de ce am procedat într-un fel sau altul în anumite momente istorice? Şi acum e un moment istoric de mare importanţă. Sunt gata să discutăm despre orice, adresaţi-vă, mai înainte împreună am făcut lucru bun şi îl putem continua. Dorinţă de-ar fi.

Cu mult respect, Grigore Repeşciuc, deputat PRO MOLDOVA”, se spune în scrisoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților