[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat al PSRM – la una dintre cele mai importante reuniuni interparlamentare, în Qatar
11 Aprilie

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, Viorel Bologan, a participat la cea de-a 140-a Adunare a Uniunii Interparlamentare, una dintre cele mai importante reuniuni interparlamentare, care a avut loc în statul Qatar (or. Doha), în perioada 6- 10 aprilie. Republica Moldova a fost reprezentată la UIP de către Viorel Bologan, la însărcinarea Șefei delegației Parlamentului RM în UIP, Zinaida Greceanîi, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul adunării, Viorel Bologan a făcut schimb de opinii cu Gabriela Cuevas Barron, președintele Uniunii Interparlamentare din Mexic.

„În timpul întrevederii am discutat despre importanța educației la nivel mondial și, în special despre introducerea șahului în curriculum școlar. Am hotărât să revenim la acest subiect mai târziu, posibil în luna mai, când voi vizita Mexicul”, a remarcat Viorel Bologan.

De menționat că, la cea de-a 140-a Adunare a UIP au participat mai mult de două mii de legislatori, inclusiv 80 de speakeri, din peste 160 de state.

„În acest an, punctul principal de pe ordinea de zi a fost „Parlamentele ca platformă pentru creșterea nivelului de educație în numele păcii, securității și statului de drept”. Uniunea Interparlamentară a fost fondată în 1889 de către William Randal Creamer și Frederic Passy, pentru a coordona acțiunile parlamentelor din lume”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților