[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat al PAS se va adresa PG: Noi avem un caz clasic de fraudare a înregistrărilor prealabile
10 Septembrie

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco susține că socialiștii încearcă să fraudeze alegerile prezidențiale. În acest sens, parlamentarul va depune la Procuratura Generală o cerere, informează CURENTUL.

„Cunoaștem că atât Codul electoral, cât și regulamentul elaborat de CEC prevede posibilitatea cetățenilor noștri din afara țării de a se înregistra prealabil pentru ca ulterior pe baza acestor înregistrări să se deschidă secții de votare în afara țării. Aceste cereri pot fi depuse atât online, cât și în scris”, a spus Litvinenco.

„Noi avem un caz clasic de fraudare a înregistrărilor prealabile. La 7 august 2020, la CEC a parvenit o cerere semnată de Sitorean Daria din Ocnița. Această doamnă a adus cereri de înregistrare prealabilă pentru 300 de persoane, care s-ar afla în Federația Rusă și care solicită deschiderea secțiilor de votare în Moscova și Sankt Petersburg. Atât cererile, cât și mai ales conținuturile acestora denotă foarte clar că aici lucrurile au fost falsificate. Aceasta persoană, în 2020, nu a ieșit din Republica Moldova. Cel puțin în raport cu câteva persoane din această listă, oamenii ne-au spus cu siguranță că nu au intrat în 2020 în Republica Moldova”, a declarat deputatul.

În acest fel, el adaugă: „Avem așa o situație când, colectorul care semnează în listă, precum că aceste cereri – în prezența sa și cei care semnează nu aveau cum fizic să se întâlnească. De aici noi bănuim că aceste cereri prealabile/semnături au fost falsificate. Sunt 300 la număr, dar ne-am uitat pe site-ul CEC că au venit încă 4 tipuri astfel cereri. Considerăm că, aici sunt implicați exponenți ai Partidului Socialiștilor. Chiar astăzi voi depune o cerere la Procuratura Generală. Pe de altă parte, vom solicita și CEC să verifice informația. Regulamentul spune clar că – cererea se semnează strict în prezența colectorului”, a declarat parlamentarul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților