[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat a făcut o solicitare noului ministru al Economiei și Infrastructurii. Vizează unele demisii
16 Iunie

Deputatul Blocului ACUM, Petru Frunze, solicită noului ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, demisia secretarului de stat în domeniul transportului și directorului ANTA, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Petru Frunze menționează că s-a oferit consultant pentru a distruge monopolul din domeniul.

„Transportul de pasageri este sufocat de un grup de interese care au monopolizat piața, pînă în anul 2020 nu va fi deschisă nici o cursă de pasageri.

Am avut o discuție cu noul ministru, m-am oferit consultant pentru a distruge monopolul din domeniu și a oferi posibilitate tuturor să procure autocare moderne pentru a deservi cetățenii. Deja lucrez la modificarea Codului Transportului care reglementează mai mult interesul grupurilor care au monopolizat piața”, scrie Petru Frunze.

În solicitarea sa, deputatul face referire la autocarele procurate de locuitorii din satul Puhoi, unde anterior a fost primar, care au fost ridicate de ANTA.

„Amintesc, locuitorii satului Puhoi au procurat două autocare moderne, venitul din activitate urma să fie încasat în bugetul primăriei, timp de doi ani autocarele stationeaza în parcare , fără plăcuțe cu numere de înmatriculare ridicate abuziv de colaboratorii ANTA la indicația directorului și secretarului de stat.

Sper mult sa facem ordine în acest domeniu, cetățenii să circule în mod civilizat iar cei care doresc să facă afacere în domeniu să fie susținuți în limita legală și a normelor internaționale privind concurența”, mai scrie Petru Frunze.

De asemenea, deputatul scrie că „despre probele care vor fi prezentate procuraturii privind șantajul, preluarea și distrugerea de afaceri din domeniu va voi informa suplimentar”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților