[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un cuplu, depistat în Aeroport cu 10200 țigarete de contrabandă
28 Noiembrie

Funcționarii vamali și polițiștii de frontieră au acționat în comun pe linia de contracarare a două tentative de transportare ilicită a țigărilor, prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Cazurile au fost înregistrate ieri, 27 noiembrie 2022, în cadrul controlului de specialitate al pasagerilor de la ruta Chișinău – Londra.

În primul caz, în bagajul unui bărbat în vârstă de 27 de ani, cu dublă cetățenie (MD/RO), au fost depistate 260 pachete de țigări, nedeclarate organului vamal.

În al doilea caz, în bagajul unei tinere de 25 de ani, la fel cu dublă cetățenie (MD/RO), au fost depistate 250 pachete de țigări, nedeclarate organului vamal.

De menționat, că persoanele documentate sunt un cuplu, ce intenționa să transporte ilicit produsele de tutungerie la Londra, dar echipa de control le-a zădărnicit tentativa.

Țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

Inapoi la arhiva noutaților