[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un Comitet academic pentru promovarea acțiunilor și politicilor de dezvoltare regională – lansat
23 Ianuarie

Un Comitet academic pentru promovarea acțiunilor și politicilor de dezvoltare regională a fost lansat, astăzi, la Chișinău, informează CURENTUL.

Expertul economic, Veaceslav Ioniță, a oferit mai multe detalii. „Lansăm un comitet din 15 profesori universitari. L-am lansat în campania electorală, deoarece dorim ca să atragem atenția tuturor actorilor politici din Republica Moldova la subiectele economice. Ne propunem ca, pe parcursul acestei campanii electorale, să monitorizăm și să venim cu propuneri legate de dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Ne-am propus să supunem dezbaterilor publice diverse probleme care ține de dezvoltarea economică. Republica Moldova se confruntă cu mai multe provocări. Indiferent care va fi construcția următoarei guvernări, Republica Moldova trebuie să rezolve mai multe subiecte de ordin economic”, a precizat el.

În același timp, Ioniță a vorbit despre apartenența politică a comitetului. „Din start, anunțăm că nu suntem afiliați politic. Nu susținem pe cineva, această inițiativă este doar a unor oameni care lucrează în domeniu. Nimeni nu este remunerat”, a declarat Ioniță.

Prin urmare, expertul economic s-a referit la unele probleme. „Sunt anumite alerte pe care noi trebuie să le rezolvăm. Decalajele de dezvoltare regională sau discrepanțele enorme care există în dezvoltarea țării noastre – este unul din problemele Republicii Moldova. Cea mai gravă situație este că discrepanțele în interiorul țării de dezvoltare sunt cu mult mai mari, decât diferența dintre Republica Moldova și alte țări”, a conchis expertul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților