[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un cetățean străin fără acte valabile a sărit de pe trapa avionului la aeroportul din Chișinău
21 Iunie

În Aeroportul Internațional Chișinău, un cetățean străin fără acte valabile a sărit de pe trapa avionului. Incidentul a avut loc astăzi, 21 iunie 2023, în jurul orei 03:50, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Acționând conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au luat decizia verificării unor pasageri de la ruta „Antalya-Chișinău” nemijlocit la scara aeronavei. Ca urmare, un cetățean străin a primit refuz de intrare în Republica Moldova pe motiv că nu deținea acte valabile și nici nu și-a putut justifica scopul vizitei în țara noastră.

La fața locului i-a fost acordat primul ajutor medical, ulterior însoțit de un echipaj al Poliției de Frontieră persoana a fost transportată la una din instituțiile medicale din capitală. Din spusele medicilor viața străinului este în afara oricărui pericol.

La nivelul Poliției de Frontieră au fost inițiate cercetări interne în vederea elucidării circumstanțelor pe caz.

Totodată, pentru încălcarea regulilor de transportare a pasagerilor, fără a fi respectate regulile de intrare în Republica Moldova, compania aeriană riscă amendă contravențională de până la 300 u.c.

Inapoi la arhiva noutaților