[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un cetățean străin a pornit spre Turcia cu 30 mii de dolari nedeclarați
10 Aprilie
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră împreună cu funcționarii vamali au depistat în bagajul unui cetățean străin valută nedeclarată. La controlul de securitate, echipa mixtă i-au deconspirat planul de trecere ilegală peste frontiera de stat a mijloacelor bănești.
În prima jumătate a zilei de 9 aprilie 2023, la pasagerul cursei „Chișinău-Istanbul” au fost depistați 30 000 dolari americani, sumă nedeclarată la control.
Echivalentul a 10 000 EUR au fost restituiți persoanei, iar mijloacele financiare în sumă de 19 000 USD au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale și persoana riscă să fie sancționată contravențional.
Toți cetățenii care intenționează să transporte sume bănești care depășesc pragul valoric de 10.000 de euro, trebuie să declare în scris valorile valutare organului vamal al Republicii Moldova. În caz contrar, persoanele care nu au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.
Evidența circulației transfrontaliere a numerarului reprezintă o măsură necesară pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a infracțiunilor de contrabandă.
Inapoi la arhiva noutaților