[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat – reținut pentru tentativă de omor
5 Aprilie

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani locuitor al capitalei, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău oficiul Buiucani, fiind suspectat de comiterea unei tentative de omor, transmite CURENTUL.

În noaptea de 3 aprilie, în jurul orei 02:00, polițiștii au fost sesizați de către locuitorii unui bloc de locuit amplasat pe str. I. Pelivan, precum că în curte este un bărbat cu o plagă tăiată în regiunea gâtului. Imediat, la fața locului au reacționat și s-au deplasat echipajele BPRO, grupa operativă a inspectoratului și procurorul de serviciu, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

La fața locului, polițiștii au depistat un bărbat de 42 de ani, care avea o plagă tăiată în regiunea gâtului. Acesta comunicând că a fost atacat de proprietarul locuinței din blocul dat.

Urmare a măsurilor de investigație și urmărire penală desfășurate, polițiștii au stabilit că victima se afla în ospeție la suspect și în urma consumului de băuturi alcoolice între ei s-a iscat un conflict. Ulterior, proprietarul locuinței a luat un cuțit și i-a aplicat o plagă tăiată în regiunea gâtului victimei. Acesta a reușit să iasă din apartament solicitând ajutor. Bărbatul a fost preluat de salvare și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Grație intervenției prompte a forțelor de ordine suspectul a fost reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina. Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, acesta fiind judecat pentru furt.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile și cercetat penal pentru tentativă de omor, iar conform legislației în vigoare riscă până la 10 ani de închisoare.

Cristina Pendea

foto-buiucani-05.04.2021-1024x576

Inapoi la arhiva noutaților