[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat din Șoldănești, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență. I-ar fi promis unei persoane acordarea gradului de dizabilitate pe viață
6 Decembrie

Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA au documentat un caz de trafic de influență la acordarea gradelor de dizabilitate și a reținut un bărbat din Șoldănești  care ar fi promis unei persoane că poate determina funcționarii responsabili de acordarea gradelor de dizabilitate să adopte o decizie favorabilă în privința acesteia.

Potrivit denunțului, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra membrilor din cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, în obligațiunile cărora intră determinarea gradului de dizabilitate, și că îi poate convinge să-i acorde acest grad pe viață. Pentru serviciile de intermediere și corupere a funcționarilor, bănuitul ar fi cerut 20 000 de lei.

În urma desfășurării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Bălți l-au reținut pe intermediar pentru 72 de ore, iar cercetările pe caz continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a cercului de suspecți.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Inapoi la arhiva noutaților