[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat din Orhei, condamnat la închisoare pentru șantajul unei femei cu imagini intime
13 Iunie

Un bărbat din Orhei a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că a șantajat o femeie din Chișinău cu răspândirea imaginilor ei în ipostaze intime, dacă nu-i transferă 3000 lei.

Acesta are vârsta de 31 de ani, iar atunci când a făcut cu femeia cunoștință pe rețeaua de socializare „Odnoclasnichi” își ispășea pedeapsa de șapte ani închisoare pentru furt, în penitenciarul din Brănești. Victima le-a declarat oamenilor legii că după două săptămâni, în iunie 2021, au început să comunice și audio, prin aplicația „Whatsapp,” iar între timp, a înțeles că acesta-și ispășea pedeapsa în penitenciar.

Totuși, după transferul deținutului în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, discuțiile audio au încetat. În schimb, au continuat comunicarea scrisă, pe rețeaua de socializare, iar bărbatul îi declarase că ar fi avut intenția să întemeieze cu ea o familie. În context, i-a solicitat și a primit de la femeie imagini fotografice cu ea în ipostaze intime.

Însă, la trei luni de la inițierea relației, bărbatul a rugat ca aceasta „să-l ajute” cu suma de 3000 lei, așa cum ar fi pierdut în jocurile de noroc cu alți deținuți. Femeia a refuzat, mai ales că și fostul ei soț avea aceeași dependență. Drept urmare, inculpatul i-a adresat cuvinte jignitoare, iar ea a întrerupt comunicarea cu el.

Peste trei luni, inculpatul a contactat-o de pe un cont nou, pe aceeași rețea de socializare. Acesta a amenințat-o că le va prezenta imaginile ei intime rudelor și apropiaților, dacă nu primește suma cerută. De data aceasta, inculpatul a redus suma la 2000 lei.

Între timp, femeia a sesizat autoritățile, care au pornit un dosar penal, care a dus la condamnarea bărbatului la alți 2,6 ani de închisoare, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Acesta-și recunoaște vinovăția, ceea ce a contribuit la reducerea termenului de pedeapsă, potrivit legii.

Inapoi la arhiva noutaților