[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat din Florești, condamnat pentru circulația ilegală a drogurilor
11 Septembrie

Urmare a unui dosar penal trimis în judecată în 2021, procurorii PCCOCS anunță condamnarea la 9 ani închisoare a unui bărbat din Florești pentru circulația ilegală a drogurilor de tip amfetamină, în capitală.

Bărbatul cu vârsta de 29 locuia în Chișinău în perioada în care-și desfășura activitatea dublă – de oferire a serviciilor de convertire a dolarilor americani în criptovalută, în baza comunicării cu clienții pe platforma de internet Telegram, precum și de trafic ilegal de droguri, pe aceeași platformă. Faptele au avut loc începând din 2020 până în mai 2021, atunci când acesta a fost reținut și trimis în judecată.

Acesta unul din organizatorii membrilor grupului infracțional care vindea droguri. Anterior, în septembrie 2021, după reținerea acestuia, unul din complici și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnat la o pedeapsă redusă de 5 ani închisoare, potrivit legii.

Bărbatul condamnat acum gestiona magazinul de pe Telegram. Astfel, în calitate de operator, acesta primea comenzile de la consumatorii de droguri, după cei doi complici le livrau în ascunzișurile din diferite locuri publice din Chișinău, de unde clienții le preluau după ce achitau.

Astfel, în cadrul perchezițiilor efectuate în apartamentul acestora, oamenii legii au ridicat accesorii pentru vânzare drogurilor, precum și droguri de tip amfetamină și sintetice tip alfa-PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului), în cantitate de aproape 1kg.

Notă: În contextul fenomenului traficului ilicit de droguri, care continuă să ia amploare, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS) atenționează societatea despre riscurile de sănătate urmare a consumării drogurilor, dar și despre riscurile penale. Astfel, spre exemplu, deși un curier de droguri care le livrează în ascunzișuri pentru clienți este de obicei plătit cu 1$, acesta este condamnat în baza Codului penal, care pentru astfel de crime prevede pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Inapoi la arhiva noutaților