[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat a primit arsuri pe 60% din suprafața corpului
22 Martie

Un bărbat, în vârstă de 81 de ani, din localitatea Hîjdieni a primit arsuri de gradul III – IV pe circa 60% din suprafața corpului după ce ar fi aprins focul în sobă, transmite CURENTUL.

Cazul a avut loc în gospodăria acestuia pe 21 martie. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:03. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a stabilit că arderea s-a produs pe podeaua de lângă gura sobei pe o suprafață de 0,5 metri pătrați. Bărbatul a fost scos din focar de feciorul acestuia, până la intervenția salvatorilor.

Pentru acordarea îngrijirilor medicale a fost solicitat și un echipaj medical, care a preluat bărbatul de urgență la spitalul din raionul Glodeni. Primele investigații au stabilit că incendiul în locuință s-a produs după ce din gura sobei ar fi căzut jăratic. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul exploatării necorespunzătoare a sobei. Mai mult, salvatorii îndeamnă persoanele care au în grijă oameni în etate să-i monitorizeze și să-i ajute să facă focul în sobă pentru a nu-i expune riscului de producere a incendiilor și arsurilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților