[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un bărbat a încercat să introducă ilegal în țară mai multe truse cu scule mecanice. Șoferul a fost sancționat
13 Aprilie

Șoferul unei companii contractate pentru transportul apei îmbuteliate a încercat să introducă ilegal în țară mai multe loturi de scule mecanice și accesorii auto, fără acte de proveniență. Bunurile erau disimulate printre loturile de apă și au fost depistate în rezultatul scanării unității de transport, transmite CURENTUL.

Reținerea a fost raportată de către vameșii de la Sculeni. Acționând în baza analizei de risc, aceștia au dispus scanarea autocamionului, iar imaginile prelevate au indicat prezența unor obiecte suspecte. Ulterior, inspectarea fizică a compartimentului marfar a confirmat suspiciunile vameșilor, fiind depistate 26 de truse cu scule mecanice, precum și mai multe loturi de filtre de combustibil, huse pentru schimbătorul de viteze și mânere pentru portiere prevăzute pentru diverse mărci de automobile.

Loturile au fost reținute pentru continuarea documentărilor de rigoare, iar bărbatul – sancționat contravențional. Totodată, a fost notificată firma de transport la care activează șoferul, iar destinatarul loturilor de apă – care deține statutul de Agent Economic Autorizat –  a fost atenționat în vederea asigurării securității întregului lanț logistic.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților