[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un avocat, reținut de CNA pentru trafic de influență
9 Martie

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii PA într-un dosar în care este bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit 9200 de euro de la un cetățean în schimbul influențării unei decizii în dosarul în care clientul său era acuzat de fals în acte publice și escrocherie.

Potrivit denunțătorului, avocatul i-a comunicat că ar avea influență asupra ofițerilor de poliție și procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău oficiul Râșcani și că ar putea să-i determine să adopte o soluție favorabilă pe marginea faptelor investigate în privința denunțătorului privind falsificarea unor înscrisuri oficiale și dobândirea ilicită a unui mijloc de transport.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență, iar avocatul a primit, sub controlul ofițerilor CNA și al procurorilor, ultima tranșă în mărime de 1200 de euro.

Avocatul a fost reținut pentru 72 ore.

Amintim, că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu-i va fi dovedită printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Inapoi la arhiva noutaților