[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un avocat a scris o plângere în numele cetățenilor afectați de acțiunile guvernării: „Procurorul General urmează să investigheze”
7 Februarie

Avocatul Cristin Chiriac a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a formulat un exemplar de o Plângere către Procurorul General pentru cetățenii RM, cărora le-au fost afectată viața de către fosta guvernare sau actuala guvernare și a afectat sau va afecta viitorul copiilor lor, informează CURENTUL.

Cristin Chiriac a declarat că a decis să formuleze o astfel de plângere în urma analizei situației din țară.

„N-am activat și nici nu activez în vreun partid politic, sunt un luptător în profesie și în viața personală. Mi s-a creat o impresie și o opinie că guvernarea nu are frică față de Dumnezeu, de viitorul cetățenilor RM. Astfel, în urma evenimentelor petrecute în RM am formulat un exemplu de plângere către Procurorul General împotriva fostei și actualei guvernări, cu atragerea la răspundere a persoanelor indicate în plângere. În depunerea unei plângeri este dreptul fiecărui cetățean al RM, ce poate fi folosit sau nefolosit de acest drept. Exemplarul plângerii respective, poate fi modificată, adăugate careva evenimente, observate în viața dvs., poate fi distribuită între cetățenii RM. Exemplarul de plângere se află pe site-ul www.avocatulchiriaccristin.com”, a precizat avocatul.

Potrivit lui, pentru cetățenii RM care vor folosi acest drept de a depune Plângerea urmează următoarele etape: „Plângerea (în două exemplare) se completează cu datele corespunzătoare, se înregistrează prin intermediul cancelariei sau se expediază prin intermediul poștei printr-o scrisoare recomandată – la adresa: RM mun. Chișinău, str. Bănulescu – Bodoni 26. Ulterior, Procurorul General urmează să investigheze cazurile redate în plângere și să ofere răspuns. Răspunsul Procurorului primit în adresa dvs. este recomandabil să i se aducă la cunoștință imediat unui avocat, în caz că e un răspuns negativ – poate fi contestată. Solicit colegilor avocați, să ajute cetățenii gratis, în acest sens. Presupun că, este unica șansă ca un cetățean să-și mai apere un drept al său față de guvernare până la alegerile din 24.02.2019. după alegeri sunt șanse mai slabe. V-am oferit sămânța ce poate fi oferi roade, iar dvs. decideți dacă doriți să o folosiți sau nu”, a mai spus avocatul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților