[ X ]
[ X ]
Un angajat al Serviciului Vamal a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie pentru o mită de 1200 de euro
6 Septembrie

Un angajat al Serviciului Vamal a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este suspectat că ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 1 200 de euro pentru a vămui un autoturism, importat în ţară din Germania, transmite CURENTUL.

Potrivit materialelor cauzei, denunţătorul ar fi introdus în ţară un automobil de model „Ford Transit” fără a-l vămui. Pentru că nu avea toate actele în regulă, acesta ar fi apelat la angajatul vamal care i-ar fi cerut 1200 de euro pentru servicii. Transmiterea a avut loc într-un local de agrement din capitală.

CNA a pornit o urmărire penală în acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, vameşul riscă închisoare de la 3 la 7 ani, amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

De la începutul anului, 5 angajaţi vamali au fost cercetaţi pentru acte de corupţie şi conexe. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților