[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un angajat al Batalionului Comrat din cadrul INSP ar fi pretins 4000 de lei de la un taximetrist pentru a nu-i întocmi un proces-verbal
30 Iunie

Ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție ai oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție desfășoară percheziții la sediul Batalionului Comrat al Direcției de patrulare Sud a INSP.

Acțiunile de urmărire penală au loc într-o cauză în care un angajat al Inspectoratului Național de Siguranță Publică este cercetat penal pentru pretinderea de mijloace bănești de la un conducător auto.

Potrivit denunțătorului, pe 5 iunie, polițistul ar fi estorcat 4000 de lei de la acesta pentru a nu-i întocmi proces-verbal cu privire la contravenție pentru încălcarea Regulamentului circulației rutiere. În urma denunțului, ofițerii DGT Sud au inițiat investigații, iar în cadrul acestora a fost identificat încă un caz de pretindere de mită în sumă de 5000 de lei de la un alt conducător auto.

Astăzi, angajatului Batalionului Comrat al Direcției de patrulare Sud a INSP i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de bănuit, acesta urmând a fi cercetat în stare de libertate. Totodată, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate mai multe materiale care au tangență cu cazul investigat.

În prezent, acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Inapoi la arhiva noutaților