[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tudor Ulianovschi propune ca în școlile din Republica Moldova să fie onorat zilnic drapelul de stat
27 Aprilie

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, diplomatul Tudor Ulianovschi, candidat la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, a transmis un mesaj de felicitare societății, aducând unele propuneri pentru consolidarea sistemului educațional și a spiritului civic din Republica Moldova, informează TRIBUNA.

“De Ziua Drapelului Republicii Moldova adresez sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Exprim gratitudine față de cei care au luptat cu demnitate și au stat neclintiți cu Drapelul de stat la straja țării! Veșnică memorie eroilor care și-au pierdut viața pentru Independența și Pacea acestui pământ!”, a menționat Tudor Ulianovschi pe pagina sa de Facebook.

Referindu-se la generațiile de copii care urmează să ducă faima țării peste hotarele ei, onorându-ne drapelul de stat, ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi a subliniat că: “Fiecare dintre noi poate fi Ambasadorul acestei țări și ne poate onora Drapelul cu mândrie, dedicație, profesionalism, dăruire și tenacitate! La orice competiție internațională la care a participat fetița mea, în turneele sale de tenis, am arborat și onorat mereu Drapelul Republicii Moldova!! Să facem împreună acest Drapel să triumfe pe cele mai înalte culmi mondiale și să demonstrăm că avem nu doar vise, caracter, generații de copii talentați, dar și rezultate!!”.

Ulianovschi a propus ca în școlile din Republica Moldova să fie onorat drapelul de stat în fiecare dimineață prin intonarea imnului național: “Dacă aș fi fost în locul actualei guvernări aș fi introdus prin ordin instituțional obligativitatea de a onora drapelul de stat prin intonarea imnului Republicii Moldova în fiecare dimineață de către orice copil, clasa și instituție școlară din țara noastră, doar așa vom putea transmite generației viitoare să-și cinstească tradițiile, să-și respecte valorile naționale, să-și creeze un viitor mai bun aici în țara și să onoreze oriunde și oricând simbolurile de stat”.

Menționăm că fetița diplomatului, Madalina Ulianovschi, practică tenisul profesionist de la vârsta de 6 ani, iar în ultima perioada s-a antrenat în Canada și SUA unde a participat la mai multe turnee internaționale, onorând drapelul Republicii Moldova în mai multe finale ale unor campionate de tenis pentru juniori.

“Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori – Albastru, Galben, Roșu și Stema de Stat” a concluzionat viitorul candidat la prezidențiale, Tudor Ulianovschi.

Pentru prima dată Ziua Tricolorului a fost sărbătorită la data de 27 aprilie 1990. În aceeași zi, Drapelul a fost desemnat simbol al țării noastre de către deputații primului Legislativ.

Inapoi la arhiva noutaților