[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ultima întâlnire a INP cu delegația Poliției estoniene. Ce le-a oferit polițiștilor de patrulare
26 Mai

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Marin Maxian, împreună cu un grup de ofiţeri din cadrul INP, a avut o ultimă întrunire cu delegația oficială din cadrul Poliției din Estonia, în vederea închiderii proiectului moldo-estonian „Consolidarea capacităților Poliției Republicii Moldova și susținerea îmbunătățirii culturii traficului rutier“. Eveniment desfăşurat sub egida conducerii IGP, transmite CURENTUL.

Acest proiect a fost realizat în cooperare cu Poliția Estoniană, susținut și cofinanțat de Ministerul Estonian al Afacerilor Externe din fonduri de cooperare pentru dezvoltare și ajutor umanitar. Obiectivul de bază al acestuia este preluarea bunelor practici, pe aspectul de planificare și organizare a vizitelor de rang înalt.

În cadrul proiectului au fost instruiţi 5 ofiţeri ai INP, care au obţinut certificate de formatori specializaţi. Aceştia, la rândul lor, au instruit alți 60 de angajați ai Poliției, în planificarea și organizarea măsurilor de asigurare a securității coloanelor oficiale și reglementarea traficului rutier.

Totodată, au fost primite mijloace speciale de stopare forţată a autovehiculelor, camere de bord şi ghiduri pentru formatori, toate în ansamblu, va oferi INP posibilitatea de a organiza o bună desfăşurare a activităților de asigurare a securităţii circulaţiei rutiere.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților