[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ulianovschi: I-am mulțumit ministrului Finlandei pentru întreg sprijinul acordat de Guvernul de la Helsinki pentru RM
14 Iunie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Tudor Ulianovschi, a avut astăzi o întrevedere cu omologul său din Finlanda, Timo Soini, aflat în vizită în R. Moldova la invitația ministrului Tudor Ulianovschi, transmite CURENTUL.

Ministrul Ulianovschi a menționat, în cadrul unor declarații de presă, că a discutat cu Timo Saini mai multe subiecte de actualitate.

„Am reiterat prioritățile RM în cooperarea cu UE și CoE. I-am mulțumit ministrului Finlandei pentru întreg sprijinul acordat de Guvernul de la Helsinki pentru RM. O atenție specială am acordat contextului regional specific de securitate care ne preocupă pe noi și pe partenerii noștri. Salutăm, de asemenea, implicarea partenerilor finlandezi în diferite proiecte Twinning. Am informat despre evoluțiile în procesul de implementare a reformelor și a Acordului de Asociere și eforturile Guvernului RM în stabilizarea situației economice și ultimele evoluții pe arena politică din țară. Am vorbit și despre posibilitățile de dezvoltare a cooperării economice dintre cele 2 state. Un subiect aparte a constituit contextul regional de securitate și mersul procesului de reglementare a conflictelor din raioanele din est ale RM”, a spus Tudor Ulianovschi.

La rândul său, ministrul de Externe al Finlandei, Timo Saini, a reiterat sprijinul pentru RM.

„Țin să reiterez că avem relații bune și schimb de date și informații permanente. Din 2007 experții Serviciului Vamal al Finlandei și Poliției de Frontieră sunt implicați în misiunea EUBAM. Finlanda a acordat sprijin societății civile din RM de-a lungul anilor, în domeniul protecției drepturilor omului și independenței mass-media. Am avut proiecte Twinning reușite și acum implementăm unul care se referă la combaterea corupției și crimei organizate. Continuăm să urmărim această cooperare și în alte proiecte. UE și Finlanda își asumă angajamentul să sprijine reformele în RM”, a spus Timo Saini.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților