[ X ]
[ X ]
[ X ]
UE oferă un milion de euro pentru dezvoltarea capacităților de export al IMM-urilor din Moldova
13 Octombrie

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din Republica Moldova ar putea beneficia de asistență pentru dezvoltarea capacităților sale de export în valoare de un milion de euro, transmite CURENTUL.

Experții din cadrul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a avut o întrevedere cu reprezentanta Oficiului Europa de Est International Trade Centre (TIC) unde au discutat despre formele de asistență a proiectului „Linking the SMEs for Eastern Partnership countries to the Global and Regional values changes”.

ITC acordă asistență în producerea bunurilor cu valoare adăugată conform cerințelor pieței Uniunii Europene și pieței internaționale, asistență de îmbunătățire a serviciilor sectoriale specifice și sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii pe noile piețe de desfacere, în special pe piața Uniunii Europene.

Proiectul „Linking the (SMEs) for Eastern Partnership countries to the Global and Regional values changes”, care va demara în luna martie 2017, este destinat țărilor Parteneriatului Estic (PaE) și va fi implementat de către experții ITC. Uniunea Europeană va acorda șase milioane euro, câte un milion de euro pentru toate cele șase state: Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Belarus, Armenia și Azerbaidjan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților