[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ucraina va primi un nou lot de ajutor din partea Guvernului R.Moldova
11 Mai

Guvernul a aprobat acordarea asistenței internaționale și transmiterea către partea ucraineană a unor seturi de echipamente pentru restabilirea funcționării fiabile a sistemului energetic.

Este vorba de transformatoare, siguranțe, întrerupătoare, rezistențe, corpuri de iluminat și alte piese, în valoare totală de 2,36 milioane lei. Echipamentele au fost oferite de către întreprinderea de stat Moldelectrica și SA RED Nord, în baza solicitării Ministerului Energiei.

„Este de datoria noastră morală să sprijinim poporul ucrainean în situația dificilă în care se află, mai ales că pe parcursul anului trecut, în ciuda războiului în plină desfășurare, Ucraina n-ea susținut, asigurând cca 30% din necesarul de energie electrică a Republicii Moldova, la preț competitiv, în perioada mai – octombrie, când, din cauza bombardamentelor rusești, exportul de energie nu a mai fost posibil. Astfel, Ucraina ne-a ajutat să diversificăm sursele de aprovizionare cu energie electrică și să asigurăm siguranța sistemului energetic al țării”, spune ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Inapoi la arhiva noutaților