[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tudor Ulianovschi participă la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei
17 Mai

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă, în perioada 17 – 18 mai a.c., la cea de-a 128-a Sesiune a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, care se desfășoară în orașul Elsinore din Danemarca, transmite CURENTUL.

În cadrul sesiunii vor fi discutate chestiuni privind starea democrației, drepturile omului și statul de drept, precum și provocările cu care se confruntă statele europene și Organizația. Ministrul Tudor Ulianovschi va prezenta ultimele evoluții din Republica Moldova la compartimentul respectării drepturilor omului și statului de drept, încurajând menținerea atenției Consiliului Europei asupra cazurilor de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, în special în ceea ce privește situația școlilor cu predare în grafia latină (executarea deciziei CEDO în cauza Catan).

Agenda șefului diplomației moldovenești include și întrevederi bilaterale cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, omologii din Norvegia, Croația, Cipru, și alte state.

La finalul sesiunii, Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la ceremonia de preluare de către Croația a Președinției Comitetului de Miniștri al CoE, deţinută în ultimele şase luni de către Danemarca.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților