[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei unităţi militare ale Armatei Naţionale au marcat 27 de ani de la creare
18 Octombrie

Trei unităţi ale Armatei Naţionale, dislocate în municipiul Chişinău, au organizat astăzi ceremonii prilejuite de împlinirea a 27 de ani de la creare, la care a participat conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, foşti comandanţi şi veterani, transmite CURENTUL.

Prezent la festivitatea desfăşurată în Batalionul de Gardă, ministrul Apărării Pavel Voicu a înmânat unui grup de militari în serviciu activ distincţii ale Armatei Naţionale şi diplome de onoare pentru indici înalţi obţinuţi în procesul de pregătire de luptă şi performanţe în activitate.

Pavel Voicu a menţionat că Batalionul de gardă a devenit o unitate emblematică pentru Armata Naţională şi Republica Moldova, reprezentându-ne onorabil la parade militare internaţionale, acţiuni protocolare, ceremonii, evenimente oficiale şi alte activităţi specifice unităţii.

Ministrul Apărării a îndemnat efectivul unităţii să se implice în realizarea reformelor iniţiate, reforme care au ca finalitate o armată naţională bine pregătită, dotată cu echipament şi tehnică modernă, cu o prezenţă semnificativă în operaţiuni de stabilizare şi menţinere a păcii.

„Acest obiectiv îl putem realiza împreună, cu investiţii în educaţia şi formarea militarilor de mâine, devoltarea capabilităţilor de apărare şi menţinerea încrederii cetăţenilor Republicii Moldova în armată”, a spus Pavel Voicu.

La ceremonia din Brigada “Ştefan cel Mare”, ministrul Voicu şi comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, au felicitat efectivul de militari, precum şi veteranii, prezenţi la eveniment, cu prilejul sărbătorii.

„Vreau să le mulţumesc comandanţilor de toate nivelurile, care în cei 27 de ani, prin efort continuu, dedicaţie şi multă muncă, au contribuit la formarea miilor de ostaşi, dar şi militarilor şi angajaţilor civiţi, soldaţi în termen şi prin contract, prezenţi în poligoanele de instrucţie, sălile de clasă sau la exerciţii internaţionale, acolo unde îşi testează interoperabilitatea cu militarii armatelor străine. Despre prestaţia lor, una exemplară, auzim cu diverse ocazii, nu doar de la comandamentul Armatei Naţionale, ci şi de la partenerii noştri externi. Şi acest lucru ne bucură enorm”, a spus ministrul Apărării.

Tot astăzi, într-un cadru festiv, Centrul de Comunicaţii şi Informatică a marcat 27 de ani de la creare, în prezenţa comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan.

„Vă apreciez munca, serviciul şi dedicaţia pentru meseria pe care v-aţi ales-o. Contez şi mai departe pe motivaţia dumneavoastră şi angajamentul de a transforma şi moderniza domeniul în care activaţi, pentru că este unul indispensabil pentru procesul de transformare şi modernizare a întregului sistem de apărare”, a spus generalul Gorgan.

Cu ocazia aniversării, cele trei unităţi au organizat expoziţii de tehnică şi armament militar, elemente de instrucţie de front şi exerciţii demonstrative de luptă corp la corp.

Cristina Pendea

DSC_1803 DSC_1949 DSC_1989 DSC_2156 DSC_4517 DSC_4646

Inapoi la arhiva noutaților