[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei suspecți de braconaj, depistați în trafic de către echipele mobile ale DR Sud
7 Decembrie

Trei conaționali, suspectați de braconaj cinegetic, au fost depistați în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Gotești. Ba mai mult că unul dintre ei, în calitatea sa de șofer, nu deținea niciun act de identitate, dar și alte documente ce-i oferea dreptul de a conduce mijlocul de transport, transmite CURENTUL.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie curent, acționându-se în baza unei informații operative, pe traseul național R-34 a fost oprită în trafic o mașină de teren care se deplasa în direcția localității Zârnești. Deși numerele de pe plăcuța de înmatriculare erau slab vizibile și era în imposibilitate de a identifica mijlocul de transport, echipajul mobil din cadrul Direcției Regionale Sud a intervenit prompt în acest sens.

La fața locului au fost depistați trei bărbați, care s-au prezentat ca locuitori ai sat. Crihana-Veche, sat. Zîrnești și sat. Giurgiulești. Astfel, pasagerii s-au legitimat în baza buletinelor de identitate, însă conducătorul auto nu deținea niciun act de identitate, inclusiv nici permisul de conducere sau alte documente pentru mașină. Despre faptul că este interzisă deplasarea pe timp de noapte cu mașina care are volanul pe partea dreaptă, șoferul a ezitat să ofere vreo explicație.

În aceste circumstanțe, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Ca urmare, în portbagaj au fost depistate, camuflate într-o haină, două arme fără huse de protecție. Pentru arma cu țeava ghintuită și înălțător optic, care era suplinită cu un dispozitiv de vedere pe timp de noapte ”Pulsar”, posesorul a prezentat doar permisul de armă, iar pentru cea de-a doua armă de vânătoare, cu țeavă lisă cu 8 cartușe de calibru 12 mm, nu s-au putut prezenta actele necesare.

La audieri, cei trei conaționali au încercat să ducă în eroare angajații Poliției de Frontieră, nefiind coerenți și clari în declarații.

Cazul în continuare este cercetat de către polițiștii de frontieră din Direcția regional SUD. Armele, dispozitivul de vedere pe timp de noapte și cartușele au fost ridicate și depozitate în camera pentru corpuri delicte. Totodată, au fost sesizați polițiștii de patrulare, șoferul urmând a fi tras la răspundere pentru încălcarea normelor circulației rutiere.

Inapoi la arhiva noutaților