[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei polițiști din Bender ajutau ucrainenii să ajungă ilegal în R.Moldova. Primeau până la 5000 de dolari per persoană
6 Aprilie

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA a MAI cercetează trei polițiști de la inspectoratul din Bender pentru facilitarea intrării, șederii și tranzitării ilegale a Moldovei de către cetățeni din Ucraina, contra sumelor de 4000-5000 de dolari americani per persoană.

Mai exact, începând din octombrie 2022 infractorii preluau bărbații ucraineni de la frontieră pe segmentul regiunii transnistrene, urmare a recrutării lor prealabile de către alți complici din Ucraina. Ulterior, îi transportau în Chișinău și îi cazau la hotel, pentru organizarea plecării lor spre Uniunea Europeană.

Liderul celor trei a fost reținut în noaptea din 4 aprilie în momentul în care transporta doi cetățeni ucraineni, care au traversat ilegal frontiera de stat. Ceilalți doi polițiști urmează a fi citați și audiați în calitate de bănuiți; iar în privința liderului grupului, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea aplicării arestului.În scopul probării acestei activități de organizare a migrației ilegale de către grupul infracțional investigat, oamenii legii au descins cu șapte percheziții la adresele de domiciliu, în birourile și automobilele celor trei angajați cu funcții de execuție în inspectorat. Drept rezultat, au fost ridicate dispozitive de comunicare și alte obiecte relevante dosarului penal, care vor fi supuse cercetării.

Investigațiile continuă, timp în care cei trei polițiști beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Inapoi la arhiva noutaților