[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei persoane au șantajat un bărbat din Chișinău. Aceștia au fost arestați pentru 30 de zile
18 Noiembrie

Ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a INI, Direcției generale urmărire penală a IGP, sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au documentat acțiunile ilegale ale unui grup infracțional suspectat de șantaj. Bănuiți, trei bărbați au primit arest pentru 30 de zile, transmite CURENTUL.

Aceștia, sub un pretext inventat, precum că victima i-ar fi denunțat organelor de drept din Federația Rusă că ar fi comis o infracțiune, l-au maltratat fizic.

Ulterior, continuându-și acțiunile ilegal, în repetate rânduri, au cerut și au primit în mai multe tranșe mijloace bănești în sumă de 1 000 euro și 2 000 lei, totodată continuând să pretindă de la victimă suma de 1 000 euro.

Deși, au primit sumele menționate, bănuiții au deposedat pe victimă de mijlocul de transport (Alfa Romeo), care urma să servească în calitate de gaj până la primirea întregii sume de bani estorcați, totodată amenințându-l cu răfuiala fizică în cazul că se va adresa la organele de drept.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală și al măsurilor speciale de investigație desfășurate de aproximativ două luni, au fost identificați membrii grupului infracțional, care s-au dovedit a fi trei bărbați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, toți anterior judecați.

La 14 noiembrie curent, de către ofițerii de investigații cu suportul colaboratorilor BPDS „Fulger”, a fost reținut în flagrant, în mun. Chișinău, unul din membrii grupului criminal în momentul primirii de la victimă a unei tranșe de bani estorcate.

Concomitent, au fost efectuate percheziții la domiciliile figuranților, de unde au fost ridicate arme, muniții, substanțe narcotice, marijuana, pastile Ecstasy, telefoane mobile, cartele SIM, din care vor fi extrase informații utile urmăririi penale, precum și alte obiecte ce pot servi ca mijloace de probă.

Dacă li se va demonstra vinovăția, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților