[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei candidați la șefia Primăriei Bălți au spus care vor fi primele lor acțiuni dacă reușesc să învingă acest scrutin
15 Mai

Trei candidați pentru funcția de Primar General al mun. Bălți, în cadrul dezbaterilor organizate de Radio Moldova, au spus care vor fi primele 3 acțiuni care le vor întreprinde, dacă vor fi câștiga alegerile, transmite CURENTUL.

La dezbateri au participat Alexandru Nesterovschi, reprezentantul candidatului socialiștilor, Alexandru Usatîi, Arina Spătaru, candidata Platformei „Demnitate și Adevăr” și Sergiu Burlacu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN).

„În primul rând, secția care răspunde de investiții și relații externe aș transforma-o în Direcție, pentru că este important să ne învățăm să atragem investiții. Al doilea lucru – reformarea spitalului și al treilea lucru – aș crea o platformă de comunicare între tineri, oameni de afaceri și instituții de învățământ”, a spus Arina Spătaru.

„Prima problemă în Bălți sunt deșeurile – asta vom rezolva. A doua este cea a drumurilor și a treia acțiune va fi atragerea oamenilor profesioniști în conducerea Primăriei”, a spus Alexandru Nesterovschi.

„Voi crea în concordanță cu ONG-urile și partenerii externi o Comisie de consultare privind rezolvarea problemelor locale. A doua acțiune – să aducem o echipă competentă în APL. A treia acțiune – atragerea fondurilor în baza acordurilor care le vom semna cu partenerii externi”, a spus Sergiu Burlacu.

La dezbatere a fost invitată și candidata independentă, Elena Grițco, dar aceasta nu s-a prezentat.

Dezbaterile sunt organizate în parteneriat cu Asociația „Promo LEX”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților