[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei automobile și patru tractoare de circa 1 mln. lei sechestrate de ARBI
5 Iulie

Centrul Național Anticorupție (CNA) a făcut bilanțul activității pentru săptămâna trecută, transmite CURENTUL.

Astfel, Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat sechestru, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de circa 9 milioane de lei, în baza delegaţiilor procurorilor. Printre acestea sunt terenuri agricole şi pentru construcţii, mijloace de transport, încăperi şi construcţii locative şi nelocative. Printre mijloacele de transport indisponibilizate se numără trei automobile de model Volkswagen, Suzuki şi Honda, precum şi 4 tractoare – toate în valoare de aproximativ 1 milion de lei.

Totodată, CNA informează că Direcţia analitică a efectuat 5 analize operaţionale pe cauze penale, alte 34 fiind în curs de elaborare, iar direcţia legislaţie a întocmit expertiza anticorupţie pe marginea a 12 proiecte de legi şi a elaborat 4 avize.

De asemenea, au fost înregistrate 1074 materiale în cancelaria Centrului, iar la linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 49 de apeluri.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost desfășurate 9 activităţi de instruire şi campanii de informare de către Direcţia educaţie anticorupţie a CNA.

Au fost eliberate 80 de caziere de integritate, iar trei persoane, arestate în dosarele CNA, sunt plasate în penitenciarul 13.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților