[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Trans-Oil Group”: În 2020 am obținut venituri mai mari comparativ cu anul trecut
2 Februarie

Compania „Trans-Oil Group” a publicat rezultatele activității pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020, transmite CURENTUL.

Compania a avut un venit de 673,3 mln. dolari SUA, ceea ce reprezintă 45,2% mai mult decât în 2019.

„Acest indicator de performanță a fost posibil datorită dezvoltării programului de producere și distribuție pe piața externă, care a fost început în trimestrul III al anului 2020. În rezultatul programului, care include munca în regiunea Mării Negre, America Latină, SUA, partea de Est a Mării Mediterane și Orientul Mijlociu, compania a reușit să mențină indicatorii care s-au înregistrat anul trecut. Compania a obținut un venit mare, indiferent de complicațiile care au fost din cauza secetei din regiune”, menționează „Trans-Oil”.

De asemenea, compania afirmă că a obținut majorarea veniturilor din segmentul producerii și distribuției cu 46,9%, în mare parte din creșterea fără precedent a prețurilor materiilor prime pe piețele internaționale.

Producția de ulei a scăzut cu 24,5% în a doua jumătate a anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, ca urmare a secetei severe din regiunea Mării Negre și ca urmare a lipsei recoltei de semințe de floarea-soarelui. Cu toate acestea, veniturile au crescut cu 24,6 milioane de dolari SUA, datorită creșterilor puternice ale prețurilor la semințe, ulei de floarea soarelui și șrot.

Directorul general al companiei, Vaja Jhasi a menționat că, indiferent de seceta înregistrată în acest an, au fost obținute creșteri la veniturile companiei: „Compania noastră a reușit să mărească veniturile în iunie-decembrie 2020 până la 673,3 mln. dolari SUA, ceea ce înseamnă 45,2% mai mult decât anul trecut. Acest lucru nu a fost afectat de seceta din regiune, inclusiv în R. Moldova”.

„În 2021 vom acorda o atenție deosebită pentru mărirea volumului de producție a uleiului. Activitatea internațională a companiei a permis preîntâmpinarea unei eventuale scăderi a veniturilor”, menționează Vaja Jhasi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților