[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trans-Oil Group a susținut organizarea Zilelor Culturii Moldovei în Turcia
3 Decembrie

În perioada 23-28 noiembrie curent, în capitala Turciei – Ankara au fost organizate Zilele Culturii Moldovei, prilejuite de aniversarea a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Unul din partenerii care au susținut financiar evenimentul a fost Trans-Oil Group of Companies.

Dmitri Croitor, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Turcia, fiind contactat, ne-a declarat că, pe 23 noiembrie a fost desfășurat un concert în cea mai mare sală din Ankara – cu capacitate de peste 3000 de locuri. În cadrul festivității a evoluat Baletului Național „Joc”. Pe 24 noiembrie s-a desfășurat concertul Orchestrei Naționale „Lăutarii”, iar pe 27-28 noiembrie au fost organizate concerte în două cele mai mari centre comerciale din capitala Turciei, în cadrul cărora a participat Ansamblului Găgăuz de Dansuri Populare „Kadînja”.

„Obiectivul nostru a fost să aducem cultura noastră bogată aici, în Turcia, și ca diaspora să fie mai aproape de tradițiile moldovenești. Eu cred că noi am atins obiectivul nostru, deoarece mulți cetățeni au spus după eveniment că sunt gata să meargă în Republica Moldova. Au fost foarte bine primite toate ansamblurile din Republica Moldova. Publicul a fost atât de bucuros, noi toți am fost bucuroși că Republica Moldova a ajuns la Ankara – am prezentat cultura noastră, bucatele noastre, iile noastre, covoarele noastre, cele mai puternice ansambluri – „Joc”, „Lăutarii”, „Kadânja”. A fost frumos”, a declarat diplomatul.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților