[ X ]
[ X ]
[ X ]
Traian Băsescu: R. Moldova are opțiunea între Est și Vest – de asta vor exista mereu nemulțumiri
19 Octombrie

Președintele de Onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu, în cadrul unei dezbateri publice, menționează că R. Moldova poate să rămână doar cu Acordul de Asociere, integrarea în UE fiind, practic, imposibilă, transmite CURENTUL.

Președintele de onoare al PUN spune că, R. Moldova are opțiunea între Est și Vest – de asta vor exista mereu nemulțumiri.

„În România nu există un partid politic care să îndrăznească să valorifice nemulțumirea tranzacției pentru un curent anti NATO și UE. În R. Moldova, din păcate, sunt asemenea partide. Cert este că, PSRM valorifică la maxim nemulțumirile tranzacției și a pus electoratul de a opta pentru Est sau Vest.

Mi s-a părut datoria mea de Președinte al României să declar pactul Molotov-Ribbentrop nul. În 2013 an anunțat al treilea obiectiv – Unirea României cu R. Moldova. Trăim și astăzi după decizia lui Stalin și Hitler și acest pact.

Poporul R. Moldova este majoritar român. O astfel de cultură nu poate fi integrată în Uniunea Euroasiatică. R. Moldova are șansa să rămână cu un Acord de Asociere, dar fără integrarea în UE. Atunci când România a semnat un Acord de Asociere este indicat că ulterior se va produce aderarea, în Acordul semnat cu R. Moldova nu este indicat acest lucru”, a spus Traian Băsescu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților