[ X ]
[ X ]
[ X ]
Traian Băsescu a lansat un apel către cetățenii români din Republica Moldova
20 Mai

Fostul preşedinte al României şi candidatul la europarlamentarele 2019 din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) din România, Traian Băsescu, a venit cu un apel către cetățenii români din Republica Moldova – „să meargă la vot”, informează CURENTUL.

„Dorim să facem un apel ca cetățenii români din Republica Moldova – să meargă la vot. Sigur, ne-ar plăcea să voteze PMP-ul, dar este esențială – să meargă la vot. Dacă cetățenii Republicii Moldova, care sunt și cetățeni ai României, vor merge la vot, ei vor fi foarte importanți pentru partide și partidele vor include acest portofoliu de voturi cu proveniență din Republica Moldova în politicile lor de guvernare. Este în interesul cetățenilor Republicii Moldova să demonstreze că sunt importanți”, a comunicat Băsescu – la Chișinău.

Totodată, el a comunicat de ce sunt importante alegerile europarlamentare și pentru Republica Moldova. „Având un număr mare de cetățeni cu cetățenie română, viața Uniunii Europene începe să influențeze tot mai mult și viața cetățenilor români din Republica Moldova. Pe de altă parte, Republica Moldova este un stat care are un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană, iar acesta poate fi valorificat atât timp cât este susținut și prin votul cetățenilor români din Republica Moldova, dar și prin acțiunea parlamentară din Parlamentul European”, a declarat Băsescu.

De menționat că, alegerile pentru Parlamentul European se vor desfășura duminică – 26 mai curent.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților