[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trafic redirecționat în zona șantierului de reabilitare a podului peste râul Bîc, M1 Etapa II
4 Mai

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” informează că, începând cu următoarele zile va fi redirecționat traficul rutier în zona șantierului de reabilitare a podului peste râul Bîc și a pasajului peste calea ferată, Etapa II, care include și construcția drumului de acces denivelat spre str. Pietrăriei.

Menționăm că, pentru reconstrucția (demolarea/construcția) podului peste r. Bîc și a pasajului rutier peste calea ferată, amplasate la km 94,142-94,248 pe drumul național M1 Frontiera cu România-Leușeni-Chișinău-Dubăsari-Frontiera cu Ucraina, pe podurile supuse reconstrucției va fi sistată circulația rutieră.

Astfel, fluxul de transport va fi redirecționat pe podurile noi construite, în conformitate cu schema de organizare a circulației rutiere elaborată în concordanță cu solicitările agenților economici din zona respectivă și coordonată în prealabil cu Direcția Generală Mobilitate Urbană și Inspectoratul Național pentru Securitate Publică.

Pe perioada de executare a lucrărilor de construcție, circulația pe podul peste r. Bîc și pasajul peste cale ferată, se va realiza prin trei benzi de circulație, dintre care două benzi pe direcția Leușeni-Dubăsari și o bandă pe direcția Dubăsari-Leușeni. Benzile de circulație vor avea lățimea de 3,5 m fiecare și vor fi delimitate prin marcaj rutier provizoriu de culoare galbenă.

Totodată, pentru asigurarea accesului către str. Pietrăriei, pe perioada de executare a lucrărilor, au fost amenajate benzi de circulație cu îmbrăcăminte rutieră provizorie adiacente drumului existent.

Amintim că, viitorul obiectiv de infrastructură podul peste râul Bîc prevede construcția a circa 2 km de drum (inclusiv drum de acces spre zona Pruncu, str. Pietrăriei, str. Calea Ieșilor și satul Ghidighici), două poduri cu benzi de circulație și trotuar pe stânga, un pasaj ce traversează calea ferată cu o lungime de cca 60 m, lățime cca 14 m și altele.

Valoarea proiectului este de 174, 7 mil lei, bani alocați din mijloacele financiare ale fondului rutier.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat! Îndemnăm participanții la trafic să circule cu prudență în zona șantierului și să se conformeze mijloacelor de semnalizare rutieră.

Inapoi la arhiva noutaților