[ X ]
[ X ]
[ X ]
Toți la teatru! Ce piese vor fi jucate în această săptămână în teatrele Capitalei
22 Aprilie

În Republica Moldova în orice moment există un spectacol care merită să fie văzut. În această săptămână teatrele din Capitală vin cu diverse oferte de spectacole pentru spectatori de toate vârstele, transmite CURENTUL.

În perioada 23-28 aprilie la Teatrul Național „Mihai Eminescu” vor fi jucate 3 spectacole.

23 aprilie, ora 18:30, „Storcătorul de fructe”. „Storcătorul de fructe” reprezintă o privire dintr-o parte la majoritatea familiilor din societatea modernă. Acţiunea piesei are loc într-un apartament în care cei apropiaţi locuiesc împreună: bunicul, bunica, mama, tatăl, fiica, ginerele, socrii, un bebeluș. E o piesă despre comunicare. Mai bine zis, despre faptul că poţi vorbi, dar fără să comunici. În această piesă toţi vorbesc, dar niciunul nu-l înţelege pe celălalt. Fiecare are dreptate, dar nu există armonie. Vinovaţii sunt ceilalţi. De fapt, e o piesă despre criza comunicării între cei mai apropiaţi oameni.

24 aprilie, ora 18:00, „Amorul dănțuie și feste joacă”. „Amorul dănțuie și feste joacă” reunește patru comedii shakespeariene: „Nevestele vesele din Windsor”, „Mult zgomot pentru nimic”, „Îmblânzirea scorpiei” şi „Neguţătorul din Veneţia” într-un regal teatral polifonic și policrom, spre bucuria spectatorilor, dar și a actorilor angrenați în spectacol.

25 aprilie, ora 18:00, „Casa Zoikăi”. O comedie virtuoasă și mistică; personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realități crude. Deși piesa are aproape un secol ne arată că e actuală și astăzi, când corupția, protecționismul și crima ne stăpânesc viețile împingându-ne spre exod. Zoia Denisovna, femeie de afaceri organizează în apartamentul său o casă de toleranță sub paravanul unui atelier de modă. Împrejur roiesc amenințător reprezentanți obscuri ai forțelor „de ordine”. „Iadul e gol, iar toți diavolii sunt aici…”. Oricum, „Casa Zoikăi” rezistă… „Atelier!”

La 25 aprilie, Teatrul „Luceafărul” din capitală ne invită la spectacolul „Questa e la vita dolce…?” de Gheorghe Urschi, începând cu ora 18:00.

Teatrul „Geneza Art” va pune în scenă pe 23 aprilie spectacolul „Coco Chanel – Oglinzi” la ora 19:00.

La 25 aprilie spectatorii vor putea viziona spectacolul „Gardenia” la ora 19:00.

Nici spectacolele pentru copii nu vor fi absente în săptămâna ce urmează. Cei mici se pot întâlni față în față cu eroii preferați din cărțile cu povești.

Teatrul Republican de păpuși „Licurici” va prezenta pe 27 aprilie la ora 11:00 spectacolul în limba rusă „Стойкий оловянный солдатик”.

Prețurile la spectacolele care vor fi jucate în scenă în această săptămână variază între 50 și 80 de lei pentru piesele pentru copii și între 100 și 150 de lei pentru piesele de diferite genuri.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților