[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tot mai mulți cetățeni se alătură Partidului Politic „ȘOR”
12 Iunie

Peste 600 de cetățeni ai Republicii Moldova, din diferite colțuri ale țării, au aderat zilele trecute la Partidul Politic „ȘOR”, astfel încât numărul total de membri a depășit 18 000, transformând formațiunea politică în una din cele mai numeroase, transmite CURENTUL.

Numărul de membri a crescut rapid în ultimele luni grație succeselor obținute atât de liderul formațiunii, Ilan Șor, la conducerea Primăriei Orhei, cât și de rezultatele echipei atât pe plan național, cât și internațional.

Noii aderenți provin din mai multe localități – Vulcănești, Ciadâr – Lunga și municipiul Chișinău – unde la sfârșitul săptămânii trecute Partidul „ȘOR” a organizat conferințe teritoriale.

Ilan Șor, care i-a felicitat personal pe noii membri, a prezentat principalele obiective ale programului politic al formațiunii care acordă o atenție sporită politicii sociale a statului, dezvoltării infrastructurii, sprijinului producătorilor agricoli și dezvoltării democrației și a statului de drept.

„Este  un program de prosperare a Moldovei și de edificare a unui stat al bunăstării sociale”, a menționat Ilan Șor.

El a declarat că scopul său și al echipei sale este să transpună proiectele bune, care se bucură de un sprijin larg din partea populației din Orhei – Programul „Locuințe sociale”, proiectele „Magazine Sociale”, „Farmacia Socială”, Clubul „Vârsta de Aur” – în întreaga țară.

Partidul Politic “ȘOR” este un partid nou pe arena politică a Republicii Moldova. Evoluția în ascensiune a formațiunii a început odată cu preluarea conducerii Mișcării „Ravnopravie” de către primarul de Orhei, Ilan Șor, în iunie 2016 și elaborarea unui plan de reformare radicală a organizației politice. Experții susțin că succesul se datorează în cea mai mare parte realizărilor înregistrate de Ilan Șor și echipa sa la Orhei, unde au finalizat un șir de proiecte pe care și le asumase în campania electorală.

Drept exemplu pot servi proiectele „Magazine Sociale”, „Farmacia Socială”, Clubul „Vârsta de Aur”, dar și multe altele, implementate la Orhei, care atrag și oameni din alte localități. Chiar și conferințele teritoriale ale Partidului ȘOR se desfășoară la Orhei, la solicitarea membrilor de partid, iar pentru oameni sunt organizate excursii în municipiu pentru a vedea cu ochiul liber reformele realizate de Ilan Șor și echipa sa în doar doi ani și jumătate.

În prezent, Partidul ȘOR numără peste 18 mii de membri, devenind astfel una din cele mai numeroase partide politice din Republica Moldova, iar influența sa, precum și intenția de vot sunt în continuă creștere. Iar ultimele sondaje realizate de companii sociologice credibile denotă că Partidul ȘOR va accede în viitorul Parlament.

Grație evoluției și programului său, Partidul ȘOR a înregistrat succese și pe plan internațional. Zilele trecute, formațiunea a devenit membră cu drepturi depline a uneia dintre cele mai proeminente și mai importante familii politice europene – Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE), care reunește europarlamentari și formațiuni politice aflate la guvernare în mai multe state, precum Marea Britanie, Polonia, etc. Partidul ȘOR este singura formațiune politică din Moldova care a reușit să se alăture acestei influente organizații.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților